Klemen Podobnik

Izvanredni profesor na Sveučilištu u Ljubljani

Klemen Podobnik

Izvanredni profesor na Sveučilištu u Ljubljani
klemen.podobnik@pf.uni-lj.si

Biography

Klemen Podobnik je izvanredni profesor građanskog i trgovačkog prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani i voditelj Centra za trgovačko pravo Instituta za poredbeno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani. Trenutno podučava kolegije Korporativno pravo, Pravo intelektualnog vlasništva i Poredbeno pravo tržišnog natjecanja, Pravo međunarodne trgovine i Uređena tržišta. Gostujući je profesor i istraživač na uglednim europskim fakultetima. Autor je niza publikacija objavljenih u Sloveniji i inozemstvu.

Diplomirani je pravnik (1994.), stekao je doktorat pravnih znanosti (2002., cum laude, disertacija naslovljena Pravo tržišnog natjecanja i problem demokratske “učinkovitosti”) na Sveučilištu u Ljubljani te LL.M. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Columbiji (2000.).

Glavna područja njegovog istraživanja su pravo tržišnog natjecanja, pravo intelektualnog vlasništva, korporativno upravljanje i pravo u digitalnom dobu. Vršio je dužnosti predsjednika Vijeća eksperata Ureda za zaštitu potrošača Slovenije (2005.-2011.) i člana Upravnog odbora Pravnog fakulteta u Ljubljani (2011.-2018.). Uspješno je vodio studentske timove Sveučilišta u Ljubljani na ELMC i CEEMC natjecanjima iz simuliranog suđenja te je bio sudac regionalnog završnog kruga natjecanja ELMC 2005./2006. i 2018./2019. u Ljubljani. Strastven je audiofil.

All sessions by Klemen Podobnik